Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Arbete i garaget försenat - garaget stänger helt redan nu

Nyhet: 2017-03-28

2017-04-28

Tyvärr är arbetet i garaget försenat av flera anledningar, bland annat för att det är längre till berget än beräknat och därför krävs längre pålar. För att inte hela projektet ska försenas har projektledningen nu beslutat att garaget stängs av helt och hållet redan nu och inte i vecka 23 som den tidigare planen var. Grundarbetet i garaget är en förutsättning för att påbyggnaden kan göras på nuvarande huskropp.

Arbetet med påbyggnaden, som också är tidigarelagd för att inte bygget ska försenas, kräver mer personal vilket innebär att byggbodarna behöver utökas på p-ytan framför garaget.

 

Information vecka för vecka om vad som händer i garaget inför och efter att det hålls helt stängt mellan den 3 april och den 14 april.

  • Vecka 12: Borttagning av vägg i truckladdningsförrådet, vid trapphuset. Arbete med installation av en friskluftsfläkt kommer att påbörjas i slutet av veckan.
  • Vecka 13: Sågning i golvet för pålar påbörjas i garaget. Området där sågning pågår kommer att stängas av med kravallstaket, som flyttas allt eftersom arbetet fortskrider. Onsdag den 29 mars startar urschaktningen, då kommer det att köra maskiner inne i garaget. Det är möjligt att parkera i garaget denna vecka, men det finns färre platser än normalt. Detta arbetet påverkar även parkeringsplatserna på utsidan av garaget (vänster sida, mot språkskrapan) som behöver användas som avställningsyta för lösflak, kompressor med mera.
  • Vecka 14-16: Garaget är helt stängt för personal. Det kommer inte heller att vara möjligt att åka hiss ner till garaget.
  • Vecka 16: Från 18 april 2017 stängs p-ytan, utanför garaget, av helt fram till december 2019.
  • Vecka 17: Nytt beslut: Garaget stänger helt fram till december 2019.

 

Från och med april kommer det att finnas betydligt färre parkeringsplatser än vid normalläget. Personal har möjlighet att parkera vid UB, inne i parken, bakom Lennart Torstenssonsgatan (Observera att P-automaten finns vid UB). Ytterligare ett alternativ är Göteborgs stads parkering vid Lisebergs södra entré.

Du som har möjlighet att åka kommunalt, cykla, gå eller på annat vis begränsa antal bilar gör gärna det!

 

 

AV:

Sidansvarig: Emma Grundström|Sidan uppdaterades: 2016-10-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?